Reklam Alanı
Reklam Alanı

Medya45

Reklam Alanı

24 Mart 2024 - 9:50
Reklam Alanı

Akar Tekstil Yeni Yüzüyle Yeniden Faaliyete Geçiyor

Yaşadığı ekonomik sıkıntılardan dolayı faaliyetlerini durduran Akar Tekstil yeniden açılıyor.

Yaklaşık altı yıldır Kula’da tekstil sektörünün önde gelen firmaları da dahil olmak üzere ihracat yapan Akar tekstil, faaliyetlerini durdurma kararı aldı.

Kapanma kararı alan firma, çalışanlarına haklarını saklı kalmak koşuluyla çıkış yaptı.

Kula Belediyesi ile Akar tekstil arasındaki protokolü yenileyen ve yeniden farklı bir firma ile yola devam edeceklerini belirten Hayrettin Akar, kısa süre içerisinde fabrikanın çalışmaya başlayacağını ve çalışan işçilerin yeniden işbaşı yapma imkanın olacağını söyledi.

Kademeli olarak işiçi alımına başlayacalarını belirten Akar, yaşanan talihsiz sürecin en kısa zamanda sonlandırılacağını söyledi.

Seçim çalışması esnasında protokolü imzalayan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Altı yıl önce Kula’ya binbir emekle getirdikleri ve bu süre içerisinde Bin 100 kişiye kadar istihdam sağlayan Akar tekstilin yeniden faaliyetlerine başlamasının ilçe ekonomine önemli katkı sağlamasının yanında istihdam ettiği yüzlerce kişinin de yeniden iş hayatına dönemlerinin önünü açması sevindirici bir haber olduğunu söyledi.

Başkan Toksun yaptığı açıklamada, “Kula’da Belediye Başkanı olduğum günden bu yana en çok gayret ettiğimiz konuların başında istihdam yer alıyor. Bizlerin en hassas olduğu ve üzerinde itinayla durduğu en önemli nokta. İlçemizde tekstil fabrikasının yeniden faaliyete geçmesi sevindirici bir olay. İnşaatları devam eden iki fabrika binasının da yakında zamanda faliyete geçmesiyle Kula’da istihdam noktasında sıkıntıların büyük ölçüde önüne geçmiş olacağız. İmzalanan protokolün hayırlı olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

Reklam Alanı
GÜNLÜK HABER AKIŞI
24 TEMMUZ DAYANIŞMA GÜNÜDÜR
GÜNLÜK HABER AKIŞI
GÜNLÜK HABER AKIŞI
GÜNLÜK HABER AKIŞI
GÜNLÜK HABER AKIŞI
GÜNLÜK HABER AKIŞI

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.