Reklam Alanı
Reklam Alanı

Medya45

Reklam Alanı

Kula ve Selendi’nin sorunlarına Salihli TSO’da çözüm arandı

Kula ve Selendi’nin sorunlarına Salihli TSO’da çözüm arandı
14 Eylül 2022 - 12:47
Reklam Alanı

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir araya gelen Kula ve Selendi’deki meslek kuruluşlarının temsilcileri, ilçelerindeki sorunları maddeler halinde sıralayarak, çözülmesi konusunda destek talebinde bulundu.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, Salihli’deki meslek kuruluşlarının temsilcileriyle yaptığı ortak istişare toplantısından sonra, görev bölgesinde yer alan Kula ve Selendi’deki meslek odalarının temsilcileriyle de geleneksel toplantılarından birini daha gerçekleştirdi.

Toplantıya Kula’dan Esnaf Odası Başkanı Aytekin Şadan, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Yiğen, Şoförler Odası Başkanı Oktay Kırlı, Dericiler Odası Başkanı Yunus Kilimci, Dokumacılar Odası Başkanı Ercan Yıldırım, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Harun Uysal; Selendi’den de Esnaf Odası Başkanı Nurullah Kahveci, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Adem Tosun, Ziraat Odası Başkanı Servet Akyıldız ve Şoförler Odası Başkanı Şükrü Filik katıldı.

Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel’in başkanlığındaki toplantıda, Salihli TSO Meclis Başkanı Süleyman Oral, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Günay Topkaya ve Turgut Yenidünya, Yönetim Kurulu üyeleri Halil Necmi Çevik ve Ahmet Doğan ile Meclis Üyeleri İsmail Saracalıoğlu ve İsa Mert, Komite üyeleri Mehmet Yavaş ve Gürol Dülger ile Disiplin Kurulu Üyesi M. Ulvi Uysal katılan konuklara ev sahipliği yaptı.

Kula ve Selendi temsilcileriyle istişare toplantılarını 6 yıldır sürdürdüklerini belirten Salihli TSO Başkanı İbrahim Yüksel, bu sürede tespit etmiş oldukları sorunların bir kısmının çözüme ulaştığını ifade etti. Sorunların çözümü için ısrarlı takipler ve girişimlerde bulunduklarını kaydeden Yüksel, şu bilgileri verdi:

“Üyelerimizin sorunlarının yanı sıra, görev alanımızda bulunan Kula ve Selendi’nin genel sorunlarının da çözüme ulaşması için yakın takipteyiz. Önceki toplantılarımızda tespit ettiğimiz toplam 10 sorun vardı. Bunlardan ikisi gündemden düştü. TOBB vasıtasıyla ilgili kurumlara ilettiğimiz sorunların bir kısmı çözüme ulaştı. Diğer sorunların çözümü için de yakın takibe devam ediyoruz.”

Toplantıda söz alan başkanlar, ilçelerinde karşılaştıkları sorunlar hakkında bilgi verdi.  Kula Esnaf Odası Başkanı Aytekin Şadan, Kula OSB’de henüz altyapının tamamlanmamış olmasına karşılık, arsa metrekare birim fiyatının yüksek olduğunu ve bunun bir kez daha gözden geçirilmesini istedi.

Kula Dericiler Odası Başkanı Yunus Kilimci, depremden zarar görerek yıkılan merkezdeki iki okulun yerine yenilerinin bir an önce yapılması gerektiğini ifade etti.

Kula Süt Üreticileri Birliği Başkanı Harun Uysal da Ankara karayolu üzerindeki iki kavşakta ölümlü kazalar meydana geldiğini, buralara alt ve üst geçitlerin yapılmasını talep ettiklerini ifade etti.

Toplantıda ayrıca Meclis Başkanı Süleyman Oral’ın konuyu gündeme getirmesi üzerine, tescilli Kula evlerinin restorasyonuna daha fazla önem verilmesi ve bir an önce turizme kazandırılması görüşleri dile getirildi.

Kula ve Selendi’nin çözümlenmesi beklenen öncelikli konuları aşağıdaki 11 maddede toplandı:

1- Kula Jeoparkı, Peri Bacaları ve Kula Evleri’nin tanıtımının yapılarak ilçe turizminin desteklenmesi, otel ve restoranların açılarak destinasyonun genişletilmesi,

2- Bölge ekonomisine katkı sağlayacak olan Kula-Alaşehir yolunun iyileştirilmesi,

3- Selendi Fıstığı’na coğrafi işaret alınarak ülke genelinde tanıtımının yapılması,

4- Selendi Yelimere Kanyonu’nun yolunun yapılarak turizme kazandırılması,

5 Selendi ve Kula’da bölge halkının geçim kaynağı olan tarımın kalkınması için destekleme çalışmaları yapılması,

6- Yapımı Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Selendi – Gediz yolunun ve yapımı karayollarına ait olan Selendi – Simav karayolunun tamamlanması,

7- Selendi’ye TÜV araç muayene istasyonunun açılmasının sağlanması,

8-Kula’ya kurulmuş olan OSB’nin altyapı çalışmalarının bir an önce tamamlanıp arsa satışlarına başlanılması,

9- Depremde zarar görerek yıkılan iki okulun yerine projelerinin tamamlanarak en kısa sürede yenilerinin yapılması,

10- Kula’da bulunan ve sit alanı kapsamına alınan 2000 adet tarihi ev ve konağın restorasyon işlerinin hızlandırılması ve restore edilmiş olanların en kısa sürede turizme kazandırılması,

11- Kula- Ankara karayolu üzerinde bulunan iki kavşakta meydana gelen ölümlü trafik kazalarının artması nedeniyle bu kavşaklara alt ve üst geçitlerin yapılması.

 

 

 

Reklam Alanı

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.